Elektriker Uppsala

Certifierade elektriker •

Om ROT-avdraget

Rot-avdrag för renovering och elinstallationer

ROT-avdrag är ett skatteavdrag man som privatperson kan använda när man vill anlita oss på Elektriker Uppsala för att renovera, bygga om eller bygga till sin fastighet. Avdraget har funnits sedan 1990-talet men det var först 2008 det fick riktig slagkraft. Idag får du avdrag på 30 % av alla arbetskostnader för de elinstallationer du vill ha i din fastighet, med ett maxbelopp på upp till 50 000 kr i avdrag per ägare och år. Är ni två ägare kan ni därmed få upp till 100 000 kr per år i avdrag.

Hur mycket får jag i avdrag?

ROT-avdrag för privatpersoner och fastighetsägare hänger ihop med din inkomst och hur mycket skatt som har betalats in under året. Man kan nämligen inte få avdrag för mer än vad man har skattat för under året. Annat som är bra att veta är att finns det två fastighetsägare så kan ni tillsammans få avdrag på 100 000 kr per år. Ska ni anlita elektriker så är det ROT som gäller och RUT-avdraget gäller för till exempel städning.

Vi sköter ROT-avdraget vid elinstallationer

När du anlitar oss som elektriker i Uppsala för dina elinstallationer, oavsett om det är fler uttag i vardagsrummet du behöver eller om du vill dra el i en tillbyggnad så sköter vi ansökan till Skatteverket gällande ROT-avdraget. Har du några frågor om förfarandet svarar på gärna på dem.

OM OSS

När du behöver en elektriker i Uppsala som kan hjälpa dig med elinstallationer.

ElektrikerUppsala.com kommer hantera din förfrågan för statistikändamål, samt kommer hantera dina kontaktuppgifter för att besvara offertförfrågan.